Γιόρτασαν Αγία Βαρβάρα και Πυροβολικό στη Θήβα

Το εσπέρας της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Πατησίων. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο γεγονός της εορτής και τιμής των Αγίων από την Εκκλησία τονίζοντας ότι “τιμή μάρτυρος σημαίνει μίμησις μάρτυρος” και η Εκκλησία μας προβάλλει πρότυπα αγιότητας για να μας στηρίξουν στην καθημερινή αγιοπνευματική μας πορεία.

Προέτρεψε όσους προσήλθαν για να τιμήσουν την Αγία Βαρβάρα, να αγωνισθούν να μιμηθούν ο καθένας το κατά δύναμη κάτι από τις αρετές της: την σωφροσύνη της, τη θερμή  πίστη της, την ομολογία της, την αγάπη της στον Χριστό. Και ευχήθηκε “να ζούμε με Πνεύμα Θεού και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, διότι μόνο έτσι μπορούμε να αντέχουμε, να αγωνιζόμαστε, να καλλιεργούμε την ανθρωπιά και το ήθος μας, να φανερώνουμε στην ζωή μας την δόξα του Θεού που είναι ο αδελφός μας”.

Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Δοξολογία  στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θηβών για την Προστάτιδα του Πυροβολικού Αγία Βαρβάρα, με την παρουσία  στρατιωτικών και πολιτικών αρχών. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους αξιωματικούς και στρατιώτες κάθε θεϊκή ευλογία και οι πρεσβείες προς τον Κύριο της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας να τους συνοδεύουν.

Δείτε ακόμη

Στην Αγία Βαρβάρα Άνω Πατησίων ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος-Εικόνες

Σχετικά